Automaat spoelen

Waarom automaat spoelen?

De automatische versnellingsbak in uw auto zorgt ervoor dat uw auto bij elke snelheid en belasting in de juiste versnelling staat. Zo heeft u altijd optimaal vermogen voorhanden waar nodig en waar het vermogen niet nodig is is het toerental laag voor een gunstig brandstofverbruik. De automatische versnellingsbak doet zijn werk door middel van hydraulische olie of transmissieolie en wordt daarbij geholpen door stuur- en regelsystemen op vacuüm of elektronisch.

Na zo’n 50.000 tot 100.000km met een auto afgelegd te hebben, is het verstandig de versnellingsbak te spoelen om ervoor te zorgen dat deze in goede conditie blijft en goed blijft werken.

Tijdens de duizenden kilometers die de transmissie afgelegd heeft, is de transmissieolie (ATF) langzaam maar zeker vervallen tot nog slechts een deel werkende olie en een ander deel niet werkende olie met daarin vervuiling, verbrande toevoegingen en smeermiddelen. Dit proces wordt veroorzaakt door de hitte, wrijving en hoge drukken die er op de olie werken tijdens het gebruik.

Het gevolg is een verslechterend schakelgedrag, met horten en stoten en een kortere levensduur van de automatische versnellingsbak als geheel als uiteindelijke gevolg.

De automatische versnellingsbak spoelen met de Powerflush methode bij Dorpsgarage Nieuw-Buinen kan deze effecten verminderen, voorkomen of volledig herstellen zodat de automaat weer schakelt als nieuw.

Let wel: Een automaat spoelen is geen revisie – een mechanisch defect los je niet op door te spoelen. Daarom maken we dan ook met elke auto voor er begonnen wordt een proefrit.
Groot verschil met het verversen van de ATF zoals dat bij de onderhoudsbeurten gedaan wordt, is dat 100% van de systeeminhoud ververst wordt – want bij regulier onderhoud wordt slechts zo’n 30 tot 40% van de olie ververst!

Alle voordelen op een rijtje:
– Bescherming van uw automatische versnellingsbak door 100% verversing
– Langere levensduur
– Direct weer schakelen als nieuw
– Beter getimede schakelmomenten
– Daardoor lager brandstofverbruik
– Soepelere schakelmomenten
– Het motorvermogen komt beter tot uiting
– Schoonspoelen met speciaal reinigingsmiddel
– Afvullen met nieuwe ATF en conditioneringsmiddel

 

Meer informatie of een afspraak maken?

Gebruik het contactformulier of bel 0599-858149

9.1/10 - 180 beoordelingen